Make sure that your wedding day is always remembered with Plotz Studio. Specialising in wedding photography, you...

4 weeks ago

LATEST ENTRIES

Ramai yang masih keliru dengan maksud sebenar wang hantaran. Ada yang beranggapan wang hantaran dan mas kahwin ialah perkara yang sama. Pada hakikatnya, wang hantaran ialah wang yang diberikan daripada Continue Reading... The post Adat Perkahwinan Melayu 101 – Wang Hantaran & Mas Kahwin Tidak Sama! appeared first on Our Wedding Journal.

Majlis pertunangan sudah selesai. Apa yang tinggal ialah ketibaan hari istimewa bakal suami isteri. Tapi, sebelum itu, banyak persiapan perlu diatur untuk memastikan segalanya berjalan lancar pada hari pernikahan. Perkara Continue Reading... The post Adat Perkahwinan Melayu 101 – Mas Kahwin appeared first on Our Wedding Journal.

Langkah-langkah untuk meminang kekasihmu Setelah melalui peringkat merisik, tiba pula masa untuk meminang atau bertunang. Inilah masanya untuk calon lelaki menukar status calon pasangannya dari bujang ke berpunya. Jadi, jika Continue Reading... The post Adat Perkahwinan Melayu 101 – Pertunangan appeared first on Our Wedding Journal.

Melangkah ke alam perkahwinan merupakan impian ramai tetapi bukan mudah untuk dilaksanakan. Pelbagai persiapan perlu diatur terutama sekali sebelum langkah pertama diambil. Berikut ialah beberapa tip untuk kedua-dua belah pihak Continue Reading... The post Adat Merisik – 4 tip untuk merisik appeared first on Our Wedding Journal.

“Gagah hulubalang memegang panji Dayang menari bertingkah irama Adat bertunang meterai janji Menanti hari disanding bersama”   Perkahwinan merupakan salah satu pengalaman manis yang mungkin tidak dapat dilupakan. Bagi orang Continue Reading... The post Adat Perkahwinan Melayu 101 – Merisik appeared first on Our Wedding Journal.

Filtering stories
Fetching stories End of page